از سرور مجازی معمولا برای میزبانی هاست، نگهداری فایل‌ها، اجرای برنامه‌های خاص و موارد مرتبط استفاده می‌شود. مثلا صاحب سایتی هستید که بسیار پربازدید است و فایل‌هایی که در آن دانلود و آپلود می‌کنید بسیار زیاد است و نیاز به منابع بالایی دارد، همچنین بودجه و دانش کافی نیز برای خرید و نگهداری سرور اختصاصی ندارید، در این صورت می‌توانید بسته به نیاز خود از سرور مجازی استفاده کنید.

سرور مجازی چیست

سرور مجازی چیست؟

سرور مجازی یا همان Virtual Private Server به اختصار VPS، یک اصطلاح در زمینه هاستینگ محسوب می‌شود. گاهی به آن VDS هم می‌گویند که مخفف کلمه Virtual Dedicated Server است. در واقع سرور مجازی همان ماشین مجازی یا مجازی سازی می‌باشد. با استفاده از تکنولوژی‌هایی مانند VMWare و همچنین سخت‌افزارهای پرقدرت و پیشرفته، سرور فیزیکی می‌تواند به سرورهای مجازی که هر کدام امکانات مختلفی را دارا می‌باشند تقسیم شود. سرورهای مجازی با همان سطح دسترسی سرورهای فیزیکی در دسترس قرار می‌گیرند و همانند یک سرور اختصاصی مستقل با همان سطح دسترسی می‌باشند. بر اساس تنظیمات اولیه و کانفیگ سرورهای مجازی به هرکدام سهم خاصی از CPU یا پردازنده، حافظه اصلی یا Ram، فضای دیسک سخت یا H.D.D، پهنای باند و… به صورت اختصاصی و تضمین شده تعلق می‌گیرد. به عنوان مثال در یک سرور مجازی با ۶۴گیگابایت حافظه RAM، یک گیگابایت از این حافظه با ۴۰ گیگابایت فضای ذخیره سازی و ۴۰۰ گیگابایت پهنای باند ماهیانه به یکی از سرورهای مجازی روی آن تعلق می‌گیرد. این میزان، صرف‌نظر از مقداری است که به سرورهای مجازی دیگر بر روی سرور فیزیکی مورد مثال تعلق گرفته است. سوالی که در این بخش ممکن است مطرح شود این است که آیا بر روی سرورهای مجازی می‌توان سیستم عامل‌های مختلفی نصب کرد؟ جواب، بله است به این دلیل که این سرورها کاملا مستقل از یکدیگر عمل می‌کنند، بنابراین سیستم عامل نصب شده، نسخه این سیستم عامل‌ها و حتی نرم افزارهای اختصاصی نصب شده بر روی آن‌ها می‌تواند متفاوت باشد که باعث متفاوت شدن VPSها با یکدیگر می‌شود.

اتصال به سرور مجازی

همانطور که می‌دانید هر کامپیوتر در دنیای شبکه دارای یک IP یا شناسه منحصر به فرد است و با آن در دنیای شبکه شناخته می‌شود. اتصال به سرور مجازی از طریق IP انجام می‌گیرد بنابراین باید برای برقرای ارتباط این آی پی را بدانید. آی پی سرور مجازی اغلب آی پی ورژن چهار (IPv4) و ۳۲ بیتی است. اگر سیستم عامل ویندوز برروی سیستم شما نصب است با استفاده از Remote Desktop Control می‌توانید به سرور مجازی متصل شوید. اما اگر سیستم عامل نصبی بر روی سیستم شما ویندوز است و می‌خواهید به یک سرور لینوکسی متصل شوید باید از نرم افزار Putty استفاده کنید. این نرم افزار برروی ویندوز نصب می‌شود و با آن می‌توانید به محیط CLI و Command Line سرور مجازی که سیستم عامل لینوکس برروی آن نصب است متصل شوید. اگر سیستم عامل نصبی بر روی کامپیوتر شخصی شما یکی از توزیع‌های لینوکسی باشد برای اتصال به سرور مجازی این دستور را تایپ کنید:

ssh root@YourIP

در سرورهای ویندوزی بیشترین دسترسی را یوزر Administrator و در سرورهای لینوکسی بیشترین دسترسی را یوزر root دارد.

نحوه کار با سرور مجازی

همان‌طور که در بالا توضیح داده شد برای اتصال به سرورهای مجازی با سیستم عامل ویندوز از طریق Remote Desktop Control سیستم عامل ویندوز نصبی بر روی کامپیوتر شخصی خود می‌توانید به آن متصل شوید و در صورتی که بخواهید از طریق سیستم عامل ویندوز کامپیوتر شخصی خود به سیستم عامل لینوکسی سرور متصل شوید از طریق دستور ssh باید این اتصال انجام شود. نکته‌ای که باید در نظر داشته باشید این است که سیستم عامل نصب شده بر سرور مجازی هرکدام از توزیع‌های لینوکسی Debian، Ubuntu، CentOS یا … باشد فرقی در نحوه اتصال به آن نمی‌کند. در این صورت برای کار با سرور مجازی بایستی با دستورات لینوکسی آشنایی لازم را داشته باشید یا می‌توانید روی سرور لینوکسی خود یک رابط گرافیکی نصب کنید تا یک محیط گرافیکی داشته باشید. از مزیت‌های نصب رابط گرافیکی راحت‌تر شدن کار با سرور مجازی است اما برای حفظ پایداری سرور لینوکسی این کار توصیه نمی‌شود.

زمانی که رابط گرافیکی برای سرور لینوکسی نصب می‌شود کار با آن ممکن است با تاخیر همراه باشد که این مسئله به دلیل فاصله‌ای است که سرور با کامپیوتر شما ممکن است داشته باشد یا حتی سرور در کشور دیگری قرار داشته باشد. گاهی نیز این تاخیرها به دلیل کیفیت پایین سرور مجازی است که بایستی در هنگام انتخاب شرکت میزبان دقت لازم را داشته باشید و با آگاهی شرکت میزبان خود را انتخاب کنید.

مزایای سرور مجازی

مزایای سرور مجازی نسبت به سرور اختصاصی

  • مقرون به صرفه بودن
    می‌توانید بخشی از یک سرور فیزیکی اختصاصی را با تمامی قابلیت‌های آن اما با هزینه‌ای بسیار کمتر در اختیار داشته باشید.
  • قابلیت اطمینان
    امنیت داده‌های سرور مجازی با ساز و کار تهیه نسخه پشتیبان به صورت لحظه‌ای تامین می‌گردد.
  • قابلیت مدیریت
    با ابزارهای تعبیه شده در Virtuozzo (ویرچوزو)، نصب برنامه‌ها و تغییر و بروزرسانی آن‌ها خیلی سریع انجام می‌شود.
  • انعطاف پذیری
    در صورتی که سروری به منابع بیشتری نیاز داشته باشد به راحتی ارتقا منابع برای آن انجام می‌شود.
  • استفاده از ظرفیت‌های خالی
    در صورتی که ظرفیت‌های سیستم خالی باشد و توسط سرور مجازی دیگری مورد استفاده قرار نگیرد هر سرور مجازی قادر است تا این ظرفیت‌های خالی را مورد استفاده قرار دهد.

مزایای سرور مجازی نسبت به میزبانی وب اشتراکی

  • امنیت
    با استفاده از سرور مجازی مطمئن خواهید بود که فایل سیستم شما از مشتریان دیگر کاملا مجزا خواهد بود. به این ترتیب از دسترس دیگر مشتریان نیز دور خواهد ماند و امنیت بیشتری برای فایل‌ها و یا سایت شما به وجود می‌آید.
  • قابلیت کنترل
    در صورتی که دسترسی Root یا Administrator داشته باشید می‌توانید در پیکربندی سرور تغییراتی به وجود آورید و یا حتی برنامه‌های مورد نظر خود را نصب کنید و یا آن‌ها را تغییر دهید. این امکان در میزبانی وب اشتراکی وجود ندارد.
  • اختصاصی بودن
    همان‌طور که قبلا هم گفته شد منابعی که از یک سرور فیزیکی به یک سرور مجازی داده می‌شود به صورت اختصاصی و تضمین شده است و هر سرور مجازی می‌تواند از این منابع به صورت کامل استفاده کند و کار دیگر مشتریان سرویس را به هیچ وجه تحت تاثیر قرار ندهد.

 

برای مشاوره جهت راه اندازی سرور مجازی درتبریز با شماره (6 خط) 04133362988 تماس بگیرید و یا درخواست خود را اینجا ثبت کنید.